Een nieuwe computer kopen 101: de basis.

Ok, als je dit leest, ga ik ervan uit dat je al een computer hebt, maar laten we eerlijk zijn, in de hedendaagse computeromgeving verdubbelt de kracht (snelheid) van computers ongeveer elke 18 maanden. We maken graag een grapje dat wanneer u een nieuwe computer krijgt, deze verouderd is voordat u deze uit de doos kunt halen.

U hebt de eerste stap voltooid en besloten dat u een nieuwe computer nodig heeft. Nu moeten we een essentiƫle beslissing nemen voordat er nog andere kunnen worden genomen. Wil je een Macintosh of een Windows-computer? In het verleden konden Macintosh-computers alleen het Macintosh-besturingssysteem gebruiken, maar met de release van de Intel-chipsets in de nieuwe Mac Pro-lijn kunnen gebruikers nu Windows of Mac OS X gebruiken. De basisvoordelen van het kopen van een Mac zijn: stabielere werking systeem (oftewel het crasht niet zo vaak), voor alle praktische doeleinden krijgen ze geen virussen, adware of spyware, de technische ondersteuning is erg goed, je kunt Windows XP of Mac OS X gebruiken en het besturingssysteem is heel eenvoudig te gebruik. Nu zijn de voordelen van het bezitten van een Windows-computer: goedkoper, om eerlijk te zijn, dit is het grote voordeel dat ik kan bedenken en de belangrijkste reden waarom ze goedkoper zijn, is meestal omdat er inferieure componenten werden gebruikt.

Ik bezit meerdere computers, twee Macs en een pc. Ik hou van de Macs, ze zijn een genot om mee te werken, ze breken nooit en ik hoef nooit de harde drvie te defragmenteren of een virusscan uit te voeren. De pc die ik gebruik omdat ik graag spelletjes speel. Het wordt constant afgebroken en heeft problemen. Het komt er echt op neer, als je games wilt spelen en Windows XP niet op je Mac kunt installeren, koop dan een pc als je Windows niet op je Mac kunt installeren, koop een Mac. Macs gebruiken componenten van hogere kwaliteit en zijn betrouwbaarder!