Welke tests uitvoeren voor omscholing naar ICT?

Wil jij als bedrijf bestaande werknemers omscholen naar ICT? Of misschien ben jij als werknemer er wel in geïnteresseerd om je om te scholen naar een rol binnen de ICT. ICT is niet enkel een erg interessante baan, het is ook een baan waar best wel een mooi salaris aan vasthangt. Het is dan ook erg belangrijk dat jij er als bedrijf zeker van bent dat jouw werknemer een baan binnen de ICT wel aankan of dat een baan als ICT’er wel past bij de capaciteiten en de persoonlijkheid van de werknemer. Hiervoor kan je makkelijk tests bestellen bij testgroup.nl. In dit artikel leggen we dan ook uit welke tests je zoal kan laten uitvoeren vooraleer je overgaat tot een omscholing naar ICT en waarom deze tests net zo belangrijk zijn.

Waarom tests laten afleggen voor omscholing naar ICT?

Wil jij een medewerker omscholen naar ICT? Dat kan! Toch is het zo dat een baan binnen de ICT een zekere kennis van communicatie systemen, hardware en software vereist. Daarnaast is het ook zo dat mensen binnen de ICT vaak naar bijkomende opleidingen moeten en een vinger aan de pols moeten houden wanneer het aankomt op nieuwe programma’s, nieuwe processen en nieuwe hardware. Als werknemer die zich wil laten omscholen naar een rol binnen de ICT moet je bij voorkeer een gezonde interesse in het vak hebben.

Daarnaast moet de rol als ICT’er ook passen bij je persoonlijkheid. ICT vereist naast een zeker oog voor detail ook heel wat creativiteit. Je moet heel wat problemen namelijk op een creatieve manier aanpakken om zo tot een goede en werkende oplossing te komen.

Tot slot is het ook belangrijk dat je als werknemer een brug gaat slaan tussen de competenties en vaardigheden die een werknemer reeds heeft, en de kennis die een werknemer tijdens de omscholing zal opdoen. Je kan hiervoor een beroepskeuzetest en een capaciteitentest inzetten. Zo verliest de werknemer geen tijd aan kennis die hij of zij reeds heeft en kan men sneller omgeschoold worden naar een rol binnen de ICT.

Testen voor te leggen bij omscholing naar ICT

Wanneer je een werknemer wil omscholen naar een rol binnen de ICT – of dit nou is omdat er binnen de huidige functie geen doorgroeimogelijkheden zijn, de werknemer zijn of haar job niet meer ziet zitten of er fysieke klachten zijn waardoor de werknemer zijn of haar job niet meer kan uitoefenen, is het van groot belang dat je de werknemer testen laat afleggen.

Deze testen kunnen jou laten weten of de werknemer nou wel geschikt is voor een rol binnen de ICT en hoeveel vaardigheden de werknemer reeds bezit op het vlak van software, hardware en andere ICT gerelateerde kennis.

Persoonlijkheidstest

Een eerste test die jij je werknemer kan laten afleggen is de persoonlijkheidstest. De persoonlijkheidstest is enkel beschikbaar voor bedrijven en organisaties en helpt ondernemingen een inzicht te krijgen in de persoonlijkheid en competenties van sollicitanten.

De beste persoonlijkheidstest is de Bridge Personality Test. Deze test wordt vaak gebruikt voor de selectie en ontwikkeling van medewerkers en zal jou een inzicht geven of jouw medewerker al dan niet geschikt is voor een baan binnen de ICT.

Deze test zal je werknemer afmeten tegen de 16 types van Jung en het 4-kleurenmodel. De 16 types van Jung geven je een erg goed inzicht in de persoonlijkheid van een werknemer en hoe een werknemer reageert op positieve en negatieve gebeurtenissen.

Het vier-kleurenmodel aan de andere kant laat je weten of een werknemer dominant, inspirerend, analytisch of stabiel is. Aan ieder van deze kleuren hangt een resem persoonlijkheidskenmerken vast.

Wanneer je een persoonlijkheidstest wil laten afnemen voor het omscholen van werknemers naar een rol binnen de ICT raden wij rapporten voor recruitment aan. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen om een rapport op maat te laten opstellen. Op die manier kan je zelf kiezen welke competenties uitgelicht worden.

Capaciteitentest

Ook kan je een capaciteitentest laten afleggen om erachter te komen of een werknemer nou wel of niet geschikt is voor een omscholing naar een rol binnen de ICT. De capaciteitentest is op zich een soort intelligentietest die de cognitieve capaciteiten van je werknemer meet. De capaciteitentest werkt het best op personen die een opleidingsniveau vanaf MBO hebben en tussen de 15 en 65 jaar oud zijn.

Dankzij de capaciteitentest afgenomen door testgroup.nl kan je een overzicht krijgen over iemands maximale prestatieniveau en krijg je een indicatie over iemands IQ.

Jouw werknemer wordt getest op rekenen, taalkundig inzicht en logisch nadenken. De test kan aangepast worden aan het onderwijsniveau van je medewerker die zich wil laten omscholen tot ICT’er.

Aan het eind van de test worden er drie rapporten bezorgd: Bridge Abstract-rapport, het Bridge Numeriek-rapport en het Bridge Verbaal-rapport.

Online Assessment

Tot slot kan jij je werknemer ook onderwerpen aan een online assessment. Dit online assessment zal jou een antwoord geven op de vraag of een medewerker al dan niet geschikt is voor een bepaalde functie of een bepaalde rol binnen het bedrijf.

Zo’n online assessment is erg handig gezien de assessments je een objectief beeld geven van de kwaliteiten en de eventuele gebreken van je medewerker. Zo weet je meteen of je werknemer zal slagen in zijn of haar job als ICT medewerker.

De Online Assessment zal naast de capaciteiten van je medewerker ook de persoonlijkheid en de competenties meten. De online assessment test is volledig wetenschappelijk onderbouwd en is beschikbaar in voor verschillende opleidingsniveaus.

Conclusie

Vooraleer je groen licht geeft om een bestaande werknemer om te scholen naar een baan in de ICT is het natuurlijk belangrijk dat je te weten komt of die medewerker wel geschikt is voor de rol. Zo kan je uiteindelijk niet enkel geld besparen maar er eveneens voor zorgen dat de beste persoon op de beste plek zit.

Om er zeker van te zijn dat een omscholing een goed idee is kan jij de medewerker bepaalde testen laten uitvoeren. Denk hierbij maar aan de online assessment, de persoonlijkheidstest en de capaciteitentesten. Op die manier kun jij jouw HR beslissingen kracht bijzetten en keer op keer de juiste beslissingen maken.